Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

maandag 9 mei 2011

Maandag 9 mei Urban Knitting in Leiden

Vandaag Urban Knitting dag! Vanmiddag drie nieuwe tags opgehangen op het kruispunt Vondellaan, Lage Mors voor de Torteltuin (die helaas onthoofd is door een stel vandalen......op Koninginnenacht...)


De deurgreep op Libertas servicecentrum op de Lage Morsweg!


Op het kruispunt van de Lage Morsweg en de Vondellaan/Damlaan.


Aan de klokpaal voor de ingang met de Torteltuin met daarachter zichtbaar het onthoofde frame van het Morsmonster.....


Nu nog even wat meer lapjes aan elkaar maken en dan natuurlijk weer op naar een nieuw object . Wil de meedoen? Meer info op:  http://www.simonevanolst.nl/urbanknitting.php

Urban Knitting in Leiden 
Na Amerika, Engeland, Australiƫ, Italiƫ en Amsterdam is nu ook Leiden aan de beurt. Vanaf april 2011 gaan we Leiden kleurrijker maken met wol. Urban Knitting is een soort breigraffiti maar dan niet strafbaar maar heel vrolijk. We beginnen met lantaarnpalen, fietsrekken en bomen in het Morsdistrict en in september pakken we samen met alle Leidenaren de hele Aalmarktbrug is.
Wil je meer info of wil je meedoen, mail dan naar simone@morslevend.nl

Wie en wat zoeken wij?Heel veel wol, liefst in felle kleuren. Je kunt het voordelig kopen bij bijvoorbeeld Wibra in de Breestraat voor maar €1,00 per bol!
- Breinaalden, ook lekkere dikke pennen
- Haaknaalden.
- Oude wollen sjaals of gehaakte tafelkleden.
- Leidenaren die mee willen breien!
Bijvoorbeeld: De hele klas op school, de sportclub,bejaarden en verzorgingshuisbewoners , buurthuizen, breiclubs, kunstenaars, etcetera.

Iedereen mag en kan meedoen! 

Waarvoor doen we het?Van het hele project vanuit het Morsdistrict naar de stad worden foto´s gemaakt, deze willen we bundelen in een boek waarin iedereen wel iets of iemand herkent, de buurvrouw, de klas, je eigen straat of de boom in je eigen tuin. Dit boekje willen we gesponsord uitgeven en verkopen om geld in te zamelen voor het glazen huis die in december op de Beestenmarkt van Leiden staat. (het Glazen Huis is een initiatief van 3FM dj´s en het Rode kruis Nederland.) Wij willen graag laten zien dat het mogelijk is om met alle Leidenaren een heel groot project te doen voor een zeer goed doel!

Uitnodigen?
Iedere inwoner of instantie in Leiden kan kunstenaar Simone van Olst uitnodigen om ter plaatse te komen breien. Dit kan zijn bij je thuis met vrienden en vriendinnen die je uitnodigt om samen te breien, maar kan het kan ook zijn in de klas, op de sportclub of met buurvrouwen bij elkaar, of in het bejaardentehuis. Je kunt Simone uitnodigen door een mailtje te sturen naarsimone@morslevend.nl. Vermeld in de mail, waar en met wie je wilt gaan breien en of je zelf wol en breinaalden regelt.

Kaartjes?
Er zijn kaartjes beschikbaar om aan de breisels te hangen. Zo kan je laten zien dat jouw boom, lantaarnpaal of ander project behoort bij het goede doel van Urban Knitting in Leiden.

Open | Makers aan de Markt.
In de maanden augustus en september 2011 zit Simone van Olst twee maanden in het atelier van Open | Makers aan de Markt Aalmarkt 15, om daar met passanten en bezoekers te breien aan de Aalmarktbrug. U bent hier van harte welkom om samen te breien. Ook kunt u hier breisels inleveren voor de Aalmarktbrug. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Openmakers,www.openmakers.nl of u kunt mailen naar simone@morslevend.nl

Wat te doen met de breisels na het project?
Nadat de brug is in gebreid met alle mooie wolpatronen is het mogelijk als bedrijf of woningcorporatie een wandkleed gemaakt van de breisels aan te kopen. De opbrengst wordt natuurlijk geschonken aan Het Rode Kruis! Het is mogelijk het wandkleed op vooraf besproken formaat te realiseren. Wat zeker is, is het bonte geheel en het goede doel! Denk bijvoorbeeld aan de entree van een appartementencomplex, de entreehal van een bedrijf. Een mooie herinnering aan een geweldig project wat laat zien dat er niet alleen wijkparticipatie bestaat maar zeker ook Leidenparticipatie. Hebt u interesse en wilt u meer informatie neemt u dan contact op met kunstenares en projectleider Simone van Olst op simone@morslevend.nl

Wilt u sponsoren?
Wilt u het boekje van het Urban Knitting in Leiden project voor Het Rode Kruis sponsoren? Dat vinden wij natuurlijk heel fijn! U kunt sponsoren door naamsvermelding (voor particulieren en bedrijven) en met advertentie in het boekje. Laat het ons weten op: simone@morslevend.n




Dus doe mee!!!!

Geen opmerkingen: