Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

Over Simone

Hard aan het werk in mijn atelier.

Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

Ik ben Simone van Olst (1973), beeldend kunstenaar uit Leiden, met een enorme passie voor beeldhouwen, fotograferen, schilderen en het organiseren van diverse evenementen. Geniet van het leven om mij heen. Met twee heerlijke jongens (2005, 2007) en man,
 is het altijd een drukte van belang in huis en atelier. 

Naast mijn eigen bedrijf als beeldhouwer, ben ik voorzitter en coördinator 
van Stichting Kunstcollectief de Mors. 
Een stichting die zich door de inzet van kunst, betrokkenheid wil creëren.
Vanuit Atelier Morslevend in Leiden, bedenken en maken wij een divers aanbod aan 
workshops en andere activiteiten zoals het Morsfestival, voortuintjesfair en diverse exposities.

Daarnaast organiseer ik literaire wandelingen door de duinen van Wassenaar of door het oude centrum van Wassenaar. En kan je bij mij terecht voor kunstzinnige bedrijfsuitjes, kinderpartijtjes, vrijgezellenfeestjes, schoolgerichte kunstprojecten 
of een leuke zussen/ vriendinnendag.

"Simone van Olst (Leiden, 1973) is een veelzijdige kunstenaar met liefde voor detail. Zij ontwikkeld haar werk vanuit de visie van de natuur in al zijn veelzijdigheden. Haar liefde voor Hollands-duinlandschap is terug te vinden in haar beelden, schilderijen en haar fotografie. Gevoel van vrijheid en de uitgestrektheid van het hollandsduinlandschap gebruikt zij als thema. Haar beelden verbeelden een abstracte vorm van natuurlijke observaties. Vaak gepaard gaant met diepe emoties voor de oerkant van het natuurgebied. Ze werkt vooral met Spaans albast en Chinees speksteen. Deze hebben de  transparantie die zij in haar beelden nastreef. Haar beelden komen tot leven met een sprankje licht! Al haar werk wordt met de hand vervaardigd. Er komt geen machine aan te pas, dit om de eenheid met de natuur en het glooien te bevorderen.Daarnaast geeft zij met veel liefde en geduld workshops in verschillende disciplines aan volwassenen, kinderen en voor bedrijven en organisaties.
Naast al haar beeldend werk is zijn ook oprichter en voorzitter van Stichting Kunstcollectief de Mors in Leiden. Samen met 5 collega kunstenaars heeft zij deze stichting opgericht om kunst dichter in de wijken van Leiden bij de bewoners te brengen. Vaak hebben haar projecten niet alleen een culturele inslag maar speelt ook de mens en zijn of haar emotie een grote rol. Afgelopen jaar heeft zij samen met Eline Levering van Kunst in de kijker, sociaal en cultureel intergratie project 'Drawing her Story' nieuw leven in geblazen! Een prachtig project waarin vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden met elkaar in dialoog gaan over verschillende gebeurtenissen in hun leven aan de hand van thema. De dames tekenen telkens elkaars levensverhaal." (naar aanleiding van expositie bij KNH Galerie in Haarlem, 2011)


Mijn blog is bestemd voor iedereen die houd van creatief bezig zijn, of kunst in de breedste zin van het woord. Iedereen die kan genieten van al het moois. Die zelf misschien ook eens met de handen wilt werken, die inspiratie zoeken om verder te komen. Iedereen die mee wilt doen aan één van onze activiteiten, of die zelf geweldige ideeën heeft en daarvoor onderdak zoekt!
Natuurlijk geef ik ook tips over beeldhouw, schilderen en urban Knitting, maar ook uit tips voor theater, muziek of een mooie tentoonstelling. Een mooi blog/website, of winkel uit mijn vakgebied. Daarnaast vind je hier vaak uitnodigingen voor theater voorstellingen of exposities waar mijn werk te zien is, of van een bevriend collega. 

Ik ben gek op kunst, muziek, theater, Urban Knitting/ wildbreien, schilderen, schrijven, knutselen met de kinderen en allemaal wilde ideeën tot uitvoer brengen, organiseren, inspireren en workshops geven! Mijn hele leven draait inmiddels om kunst in alle vormen en ik geniet er met volle teugen van en ik hoop dat met dit blog naar je te kunnen overbrengen!

Wat ik nog meer ben? Creatief, zorgzaam, chaotisch, vrolijk, ondernemend, 
oplossingsgericht, positief, zelfstandig, trouw, buffelend en ook een beetje koppig!

Wil je graag meer weten? Neem dan contact met mij op via:
Ik beantwoord al je vragen graag!

Wil je graag een nieuwsbrief ontvangen?

Ook kan je een kijkje nemen op de volgende links die allemaal 
betrekking hebben op mijn werk of interesses.

Je kunt mij ook vinden op Twitter:
@simonevanolst
@morslevend

En op facebook met:
Urban knitting Leiden 
Morslevend
Simone van Olst
Kvk nummer : 57186820
BTW nummer: NL175104384B01
Fragment van Tis Wat (lokale omroep) na diefstal beeld Krul.Film gemaakt door BNN voor Het glazen Huis Leiden 2011.Ingepakte Aalmarktbrug voor Kunstroute 2011.Filmpje van Tis Wat over inpak actie Urban Knitting Leiden.