Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

donderdag 2 februari 2012

Vandaag een gastblog van Eline Levering: Vorm & achtergrond
Vorm en achtergrond
In 2009 begon ik, destijds nog als stagiair, bij de KarinKortlang Stichting. Deze stichting beheert het werk van schilder-graficus Cees Kortlang (1926-2008). Het was mijn taak om de 5000 etsen, 350 schilderijen en 200 gouaches te inventariseren, fotograferen en te registreren. Een flinke klus! Naast dat werk, waarbij ik de mogelijkheid kreeg om duizenden werken door mijn handen te laten gaan, hield ik ook interviews met familie en vrienden van de kunstenaar om meer te weten te komen over zijn leven en werk.  Het is heel bijzonder om de vele persoonlijke verhalen en herinneringen te horen die mensen aan de kunstenaar hebben. Op zo’n manier gaat iemand echt voor je ‘leven’. 
Later heeft dit onderzoek zich uitgebreid naar een analyse van de ontwikkeling van zijn oeuvre en de plek die Kortlang innam in de kunstwereld van na 1945. 


En nu is het er dan eindelijk! De publicatie “Vorm en achtergrond. Leven en werk van schilder-graficus Cees Kortlang (1926-2008)” is te koop! Het boek heeft prachtige afbeeldingen en een mooie harde grijs kartonnen kaft. Bestellen kan via info@kortlangstichting.nl De prijs van het boek is 22,50 euro (exclusief verzendkosten). Het boek is tevens te koop in de galerie / depot van de Karin Kortlang Stichting aan de Nieuwstraat 13 te Leiden (woensdagmiddag geopend). 
Op donderdag 23 februari van 16 tot 17:30 uur geeft Eline een gastlezing bij Morslevend gaat OPEN, Aalmarkt 15C. Er zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar. Het schitterend uitgegeven boek over graficus Cees Kortlang zal verkrijgbaar zijn voor 22,50! Oplage is 1000 stuks.
De toegang is vrij. Wij vinden het erg fijn als u een vrijwillige bijdrage overheeft voor stichting Kunstcollectief de Mors. 
Aanmelden voor de gastlezing kan via : simone@morslevend.nl


Geen opmerkingen: