Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

maandag 5 september 2011

Persbericht gestolen beeld Simone van Olst


P E R S B E R I C H T
5 september 2011, Leiden

BEELD GESTOLEN BIJ OPEN | MAKERS AAN DE MARKT
Vrijdagavond tussen 20:30 en 23:30 uur is erbij Open | Makers aan de Markt een beeld ontvreemd van kunstenares Simone van Olst. Van Olst had diverse beelden van albast en speksteen in de etalage geëxposeerd. Samen met haar Urban Knitting Leiden Project voor Het Glazen Huis mag zij net als vele andere kunstenaars gebruikmaken van de ruimte op de Aalmarkt.

Beeld
Op vrijdagavond waren er in haar tijdelijke ruimte aan de Aalmarkt 15b een optredens van Mere, Little Birth, dj Hakkitakki en Dracula Lewis, helaas is tijdens de optredens een beeld meegenomen. Waarschijnlijk in een (rug)tas, gezien het beeld ‘Krul’ vrij zwaar is. De afmetingen van het beeld zijn: 27 H x 30 B x 16 D. Het beeld Krul is gemaakt van Spaans albast, een halfkristal van gips, hierdoor beschadigd het beeld snel bij stoten. Het beeld is gesigneerd aan de onderzijde bij de pin, SvO en staat op een hardstenen sokkel.

Verlies
Van Olst is erg emotioneel door het verlies van haar beeld. Zij heeft een speciale band met het beeld dat voor haar een grote stap in haar kunstenaarsbestaan heeft vertegenwoordigd. Ook omdat het voor van Olst het eerste beeld is dat op een grote beurs in Amsterdam geëxposeerd zal worden.
Zij hoopt van harte dat een vinder het beeld zo snel mogelijk bij haar kan terug bezorgen of dat zij het beeld kan ophalen.

Van Olst is elke zaterdag en zondag open tot 16 uur in haar atelier aan de Aalmarkt 15b. Als passanten iets gezien hebben kunnen zij natuurlijk ook bij haar terecht. Ook is er inmiddels aangifte gedaan. Van Olst geeft aan dat als de bezitter van het beeld zich bedenkt en het beeld terug brengt zijn de aangifte wil intrekken. Meer informatie over het beeld en het verdere werk van Simone van Olst kunt u vinden op haar site: www.simonevanolst.nl


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone van Olst via info@simonevanolst.nl of 06 28568997

Of een van de coördinatoren van OPEN | Makers aan de Markt, via open@peenenui.nl


1 opmerking:

inge zei

we duimen dat het toch terug komt !!