Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

maandag 19 november 2012

Expo bij Knh Galerie in Haarlem, officiële uitnodiging!


Wintertentoonstelling Galerie KNH  
25 november 2012 - 5 januari 2013

Tijdens deze winterexpositie biedt Galerie KNH een wereld van verscheidenheid in olieverfschilderijen, porselein, beelden en grafiek.
De tentoonstelling wordt geopend op 25 november om 16.00 uur door de band Outspoken. (uit Leiden!)

Hella Maas, George Enzlin, Bea Peter, Angela Bogaard, Anouk Henny en Maria Vlaar tonen portretten en figuren met een moderne, hedendaagse uitstraling.  Zachte portretten tegenover duivelse vrouwen en grafisch uitgebeelde muzieklegendes. Coos van der Weerd komt met zes klei-portretten, die een antwoord vormen op de burka-verbodvoorstellen van Geert Wilders. De houten objecten van Jan Heijer verbeelden de mens op een vrolijke manier.
Deze werken worden afgewisseld met landschappen. Zo schilderde Anton Brand een gezicht op het dorp Wijhe, aan de IJssel. Ger Zaagsma exposeert na 24 jaar aquarelleren voor het eerst met olieverfschilderijen, waarbij zijn liefde voor natuur en het hem omringende landschap nog duidelijker naar voren komt. Simone van Olst gebruikt in haar beelden haar gevoel van vrijheid en de uitgestrektheid van een natuurgebied; zij werkt vooral met Spaans albast en Chinees speksteen.
Petrus Griepink bouwt zijn werk op uit tientallen laagjes porseleinklei die van tevoren zijn gekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1260 graden worden meegebakken.Decemberlezing: gelaatkunde
Op 9 december 2012 geeft Claudia van het Kaar een interactieve lezing over gelaatkunde, voor kunstenaars en geïnteresseerden. Vijftien jaar geleden ontdekte zij gelaatkunde als boeiende en doeltreffende methode om binnen enkele seconden iemands kern te kunnen zien. Deze zienswijze
wil zij graag aan professionals en particulieren overbrengen. Gelaatkunde is volgens haar een waardevol instrument voor ieder die dagelijks met mensen en met de menselijke verschijning werkt. Dus ook bijvoorbeeld fotografen, schilders of beeldhouwers zullen na deze lezing met hele andere ogen naar mensen in hun omgeving of naar hun modellen kijken. 
Tijdens de lezing zal Claudia een voorproefje geven van het ontcijferen van een lichaam en gezicht. U zult er versteld van staan wat een neus over zijn eigenaar kan vertellen, en wat de betekenis van flaporen is. En wist u dat het voorhoofd iets zegt over iemands manier van denken? En waarom laten legio vrouwen hun lippen vergroten?
Deze en nog veel meer onderwerpen zullen die avond ter sprake komen, afhankelijk van de vragen en gelaatskenmerken van de aanwezigen. Ook zullen enkele schilderijen uit de tentoonstelling als voorbeeld dienen.

Galerie KNH, gedempte Herensingel 4, 2032 NS Haarlem (t.o. de Amsterdamse Poort)
Openingstijden Galerie: vrijdag, zaterdag en 1e zondag van de maand 13.00-17.00 uur

Geen opmerkingen: