Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

woensdag 26 september 2012

Les 2 van Drawing her Story, thema Jeugd!


De dames aan het uitwerken van de gesprekken in een eindtekening. 
Dinsdag 25 september werkte wij met acryverf. 


Eén van de dames ter inspiratie is Marjane Satrapi.


En natuurlijk Frida Kahlo.Het eindresultaat van de tekeningen van les 2 van Drawing her Story bij Atelier Morslevend.

Wat is Drawing her Story?
Wie is eigenlijk mijn buurvrouw? Wat is haar verhaal? Op het eerste gezicht alledaagse vragen, maar ook heel belangrijke. Als we onszelf dit soort vragen niet stellen, leven we langs elkaar heen. Gelukkig stellen veel mensen zich deze vraag wel. Op basis van dit thema is “Drawing her story oftewel: Teken haar verhaal” ontwikkeld.

Vrouwen tekenen elkaars verhaal
In het kort behelst Drawing her Story het volgende: vrouwen van allerlei nationaliteiten (ook de Nederlandse) worden samengebracht in een cursus. Tien weken lang volgen zij tekenlessen, gegeven door Simone van Olst, waarbij ze aan de hand van thema’s elkaars verhaal tekenen. De vrouwen vormen iedere les nieuwe tweetallen en vertellen aan de hand van thema’s zoals ‘eten’, ‘familie’, ‘feest’, elkaar over hun leven, hun verleden, hun heden en hun toekomstdromen. Goed luisteren naar elkaar is belangrijk, de deelneemsters tekenen immers elkaars verhaal. Zodoende leren de vrouwen elkaar goed kennen en krijgen zij begrip voor  de situatie en de achtergrond van de ander.

Tentoonstelling
Een selectie van de tekeningen die vrouwen tijdens de tekenworkshops hebben gemaakt worden na afloop tentoongesteld in een tentoonstelling en opgenomen in een catalogus.  De deelneemsters helpen zelf mee met de opbouw van de tentoonstelling en nodigen hun vrienden, familie en buren uit. Zo leren de vrouwen niet alleen elkaar kennen, maar brengen zij meer mensen uit de stad samen om hun expositie heen.

Door wie?
Drawing her Story wordt in Leiden uitgevoerd door Eline Levering en Simone van Olst. Eline houdt zich bezig met de organisatie van het project en Simone geeft de tekenlessen.

Voor wie?
Vrouwen van alle leeftijden en alle nationaliteiten kunnen zich opgeven om mee te doen. Opgeven kan bij Eline Levering via emailadres eline@kunstindekijker.nl of door te bellen: 06-12548246

Wanneer?
De lessen vinden plaats in het atelier van Kunstcollectief De Mors, Mary Zelderustweg 18. De lessen worden gegeven op dinsdagen van 9.30 uur tot 11.30. 

Geen opmerkingen: