Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

dinsdag 16 april 2013

Workshop tuinbeeld maken in Frans Kalksteen, Saint Leu op 22 en/of 23 juni!


Op zaterdag en/of zondag 22 en 23 juni 2013 is het mogelijk om een tuinbeeld te maken van Frans kalksteen. U kunt zich inschrijven voor 1 of beide dagen. Kosten zijn €50,00 per dag inclusief steen en lunch, voor beide dagen zijn de kosten €90,00. U kunt zich nu inschrijven via info@simonevanolst.nl onder vermelding van Tuinbeeld workshop.

Er zijn verschillende stukken Frans kalksteen aanwezig, deze hebben een karakteristieke crème kleur. Alle zijn vierkant of langwerpig van model. In verschillende afmetingen aanwezig. Het is een zachte steen soort die gehakt en gevijld kan worden en makkelijk te bewerken is! Ervaring is niet vereist.

Een kleine schets van het materiaal Frans Kalksteen en dan vooral uit Saint Leu!
Van Frans kalksteen Saint Leu is bijvoorbeeld ook gebruik bij de herstelwerkzaamheden na de Tweede wereldoorlog aan de brug van Rouen.
Of bij de Beurs van Brussel, maar ook in de 13e eeuw bij de abdij van De Pont-neuf in Parijs. In de 15de eeuw ook bij het portaal van de beroemde kathedraal van Chartres.

Maar zeker ook bekend als Palais de Luxembourg in Parijs, tegenwoordig is hier de Franse senaat gezeteld. 


Vaak werd het vroeg ook gebruikt als studie materiaal. De kunstenaar maakt hier de vorm klaar voor zijn leger aan beeldhouwers die het uiteindelijke beeld in groot formaat hakte in marmer of andere hardere steen soorten.

Ik hoop u op één van de dagen in juni of misschien beide te verwelkomen in ons atelier, Mary Zeldenrustweg 18 in Leiden (Stevenshof) Vol=vol, per dag kunnen er maximaal 15 deelnemers een beeld maken. Bij mooi weer kan er buiten gewerkt worden!

Het atelier is makkelijk te bereiken met de bus, trein en parkeerplaatsen rondom het atelier.
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze workshop kunt u altijd mailen naar info@simonevanolst.nl

Geen opmerkingen: