Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

maandag 3 december 2012

Prachtig artikel over mijn werk bij Galerie KNH in Haarlem!


Het Hollands-duinlandschap in Haarlem

(Foto: knh)
HAARLEM - Simone van Olst ontwikkelt haar werk vanuit de visie van de natuur in al zijn veelzijdigheden. Haar liefde voor Hollands-duinlandschap is terug te vinden in haar beelden.
Gevoel van vrijheid en de uitgestrektheid van het hollandsduinlandschap gebruikt zij als thema. Haar beelden komen tot leven met een sprankje licht! Al haar werk wordt met de hand vervaardigd. Er komt geen machine aan te pas, dit om de eenheid met de natuur en het glooien te bevorderen.
Sculptuur 'Geestgrond' laat de rauwe kant van het leven zien, verbeeld in de ruwe zijde van de steen en is flinterdun. De andere zijde zacht en rond. In het midden in balans gebracht door twee doorkijkjes. Wat laat je van je Geestgrond doorschemeren? 
Sculptuur 'Duinvallei' toont in puurheid en absolute zachtheid, de glooiing in het landschap. De doorkijkjes tussen de struiken en duinpannen. Duinvallei is niet afgewerkt in olie en was, om zo een nog puurder beeld te krijgen. Je ziet bijna het zand verstuiven! 
'Lentevreugd' is genoemd naar een prachtig stuk duingebied bij Wassenaar. Een van de favoriete plekken van Van Olst. Het geluk straalt van het beeld af, het is glooiend en golvend en voelt als de wind door de duinen je haren laten dansen. Er valt veel te ontdekken aan het beeld 'Lentevreugd' en ook veel te genieten. 
Sculptuur 'Golfslag' is kwetsbaar, teer en fragiel. De absolute naaktheid van de steen. Het grote gedeelte is maar anderhalve centimeter dik en geeft een volledige golf weer. Het voorste gedeelte van de sculptuur is maar één centimeter dik... De sculptuur geeft de kwetsbaarheid van de zee weer, de eindeloosheid van de golven. De rust die afstraalt van het continu verplaatsen van het water. Weg mijmerend over de zee. 
Sculptuur 'Tegenslag' is net als 'Golfslag' teer, maar door de dikkere vorm, in dit geval vijf centimeter dik, minder kwetsbaar. Een beeld bedoelt voor een plek licht. 'Tegenslag' geeft de strijd weer tussen natuur en mens. Glooiend en golvend maar ook tegenstrijdig. Strijdbaar voor het leven.
Galerie KNH, ged. Herensingel 4 (t.o. Amsterdamse Poort), 2032NS Haarlem
http;//www.galerieknh.nl openingstijden: vrijdag, zaterdag en 1e zondag van de maand 13.00-17.00 uur

Like het artikel op de onderstaande link, en zorg ervoor dat het op de voorpagina van de krant komt!
http://www.dichtbij.nl/zuid-kennemerland/regio/artikel/2559014/het-hollandsduinlandschap-in-haarlem.aspx?fb_action_ids=385817571501746&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

1 opmerking:

LOTJE zei

Heel mooi inderdaad! En goed om te lezen