Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

dinsdag 27 maart 2012

Foto´s van afgelopen zaterdag: buitenbeeldhouwen in de binnenstad van Leiden!


Afgelopen zaterdag, heerlijk buiten beeldhouwen met de groep van donderdagavond! Wat een schitterend weer om zo te hakken met uitzicht op de mooie binnenstad van Leiden! Bovenste 5 foto´s zijn gemaakt door Jaqueline Morren-Vetten, onderste twee door Nicolien van Veldhuizen.
Dit is onze laatste week bij Morslevend gaat OPEN, op Aalmarkt 15C. Komende zaterdag de 31ste is onze feestelijke afsluiting van 17:00 tot 23:00 uur. Iedereen is welkom. Er is muziek van The Stream, theater, beeldende kunst, Radio laat je Leiden door
PS|theater en Stichting Peen en Ui, gedichten van Tessa de Swart! En een schitterende film van theatergroep: Sonja, 20 over 7






Per 2 april is onze lokatie: Mary Zeldenrustweg 18 in Leiden. U bent hier weer welkom voor onze beeldhouwcursus op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond van 19 tot 21:30 uur. En onze beeldhouwdagen zijn tabblad bovenaan! Ook ga ik daar weer verschillende kinderworkshops verzorgen en natuurlijk community art projecten! Heeft u vragen, mail dan even naar simone@morslevend.nl En vergeet zaterdagavond niet!

woensdag 21 maart 2012

Beeldhouwworkshops bij Morslevend!

Elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond is er beeldhouw cursusavond van 19:00 tot 21:30 uur bij Morslevend gaat OPEN, Aalmarkt 15c in Leiden. Hiervoor kunt u zich opgeven per mail: simone@morslevend.nl Per 2 april is onze locatie: Mary Zeldenrustweg 18 in Leiden.

Er is geen ervaring vereist. Wij hanteren gemengde groepen met betrekking tot ervaring niveau.

Avondcursus
Deelname gaat per strippenkaart van 6 lessen voor €65,00. Bij de eerste les krijgt u van ons een stuk speksteen van maximaal 4 kilo. Gereedschap, schorten, brillen en mondkapjes zijn aanwezig.
Voor een vervolg na de eerste 6 lessen koopt u zelf een steen, bijvoorbeeld bij de Beeldhouwwinkel in Scheveningen. Ook zijn er stenen, schuurpapier en kleine flesjes impregneerolie en steenwas verkrijgbaar in ons atelier.

Groepsworkshop op zaterdag
Daarnaast kunt u voor een groep van minimaal 6 personen in overleg een zaterdag beeldhouwen van 10:00 tot 16 uur. Inclusief een steen, koffie/thee, lekkers en een eenvoudige lunch betaald u €40,00. Maximaal kunnen wij groep plaatsen van 12 personen. Datum in overleg mogelijk.

Vrije zaterdag workshop
De vrije workshops voor zaterdag zijn altijd aan het einde van de maand van 10:00 tot  16:00 uur. Hiervoor een geen minimale groep noodzakelijk en kan iedereen zich inschrijven. Kosten zijn gelijk aan de groepsworkshop €40,00. 

Eventueel kunt als avondcursist ook mee doen met de dagworkshop, deelname met strippenkaart. Alleen ochtend: 1 strip (10-12). Alleen middag: 1 strip (14-16). Hele dag 3 strippen van de kaart (10-16).

Data voor vrije zaterdag workshop in 2012:
28 Januari
25 Februari
31 Maart
28 April
26 Mei
30 Juni
28 Juli
25 Augustus
27 Oktober
24 November
29 December

Bedrijven
Bedrijven kunnen vrijblijvend een offerte aanvragen. Hiervoor zijn ook kleine workshops van bijvoorbeeld 2 uur denkbaar of met grotere groep. Datum in overleg mogelijk. Mail dan naar simone@morslevend.nl

Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven?
Mail dan naar simone@morslevend.nl Vermeld hierbij om welke workshop het gaat en naam en adresgegevens. Meer informatie vind u op mijn website: www.simonevanolst.nl of op mijn blog: www.simonevanolst.blogspot.com

Op het moment zijn er geen wachtlijsten voor de beeldhouwworkshops en cursussen.

Komende zaterdag 24/3 is het open atelier op onze locatie, Aalmarkt 15C in Leiden. U bent van harte welkom om tussen 10 & 16 uur met ons mee te werken aan het gezamenlijk beeld voor in de openbare ruimte! Als u de beschikking heeft over een eigen steen kunt u op deze dag ook werken aan uw eigen steen! Wij hopen u te verwelkomen bij het atelier van Morslevend!





dinsdag 20 maart 2012

Komende zaterdag gratis beeldhouwen bij Morslevend gaat OPEN!

(De dinsdagavond groep.)

Komende zaterdag 24 maart kan je bij Morslevend gaat OPEN! Op Aalmarkt 15C gratis beeldhouwen aan ons gezamenlijk beeld voor de openbare ruimte. Als je al een steen hebt dan kan je ook werken in je eigen steen. We willen graag gezamenlijk lunchen, dus neem je boterhammen gewoon lekker mee! We zijn open van 10 tot 16 uur! En ervaring is niet vereist, wij leren je alles wat je wilt weten over beeldhouwen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een dagdeel mee te werken of een uurtje!

(De donderdagavond groep)

(Overdag kan er bij ons ook gewerkt worden, 3 dagen in de week)

Daarnaast kunt u zich weer inschrijven voor de avondcursus beeldhouwen vanaf 3 april, lokatie: Mary Zeldenrustweg 18, Leiden. Kijk voor meer informatie op:www.simonevanolst.nl of www.simonevanolst.blogspot.com Op verschillende avonden zijn plaatsen beschikbaar. Ook voor 1 dags workshop, altijd laatste zaterdag van de maand. 

woensdag 14 maart 2012

Exposeren op de regionale kunstdag in Almelo op 25/3/2012!



Sorry voor de slechte foto, maar krijg het orginele pdf-je niet op het blog... Er zijn bij mij ook kortingskaarten te verkrijgen. Mail dan even naar info@simonevanolst.nl als je het leuk vind om langs te komen!

Een dinsdag in atelier van Morslevend gaat OPEN!


Roos aan het werk aan een schilderij met dames in touw!


Jacqueline en ik aan het beeldhouwen in tufsteen voor het gezamenlijke beeld 
voor de openbare ruimte!






Garance legt de laatste hand aan haar collage!


Het eindresultaat van Roos haar dames. Het wit van het medium trekt nog weg. Foto volgt!


En dinsdagavond aan het beeldhouwen met Elly, Amanda en Marike. En op de achtergrond zijn de heren van het theater (Arnout, Joost en Coen) druk in gesprek over de plannen voor onze finissage op zaterdag 31 maart van 17 tot 23 uur! Schrijf het maar vast in de agenda!

Wil je meedoen met de beeldhouwcursus?
Op dinsdag-, donderdag-, en vrijdagavond zijn er plekjes vrij. Zie tabje over beeldhouwworkshops in de bovenbalk.
 Per 2 april is onze locatie: Mary van Zeldenrustweg 18 in Leiden.


maandag 12 maart 2012

Lekker het huis verven!


Zaterdag plots een dagje vrij van werk, dus op naar de vroege vogel korting bij de plaatselijke bouwmarkt!  Nu een heerlijk Caribisch gevoel in eigen huis! Nog niet klaar natuurlijk, want van een tafel in zwart naar één in geel is niet zo snel gepiept. 
Dus hierbij alvast wat klus (totaal in de zooi) foto´s!





Het oude zwarte muurtje met magneet en krijtverf is nu turquoise!
Daarnaast druk aan de slag voor de traktaties van Valentijn die donderdag al weer 7 jaar wordt!


Wiebeloogjes voor op je vinger voor de kinderen met lekkers natuurlijk!


En gehaakte minivlaggetjes voor de meesters en gehaakte bloemen voor de juffen op chocolade!

woensdag 7 maart 2012

Hieperdepiephoera!

Vandaag al weer een jaartje ouder!

Gisteravond tijdens het les geven al verwent door goede vriendin met mooie tulpen die
 sinds gisteravond op de schouw pronken!

En vanmorgen heel veel cadeaus van de heren in huis! 
Mijn dag kan zoals je begrijpt niet meer stuk!


maandag 5 maart 2012

Fotoimpressie van Urban Knitting actie Leiden Bloeit zondag 4 maart 2012!

Foto´s zijn gemaakt door Barend Fieret, hij studeert documentaire fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en was erg gecharmeerd van onze Urban Knitting acties. Wij zijn natuurlijk heel blij met al de foto´s die hij van ons in actie maakte afgelopen zondag tijdens Leiden Bloeit, een gezamenlijke actie van Morslevend en Nordic Wool!


Marja van Nordic Wool druk bezig al de gemaakte bloemen als een slinger aan elkaar te haken!



Jolanda had al heel veel bloemen voor bereid en deze aan grote slingers gehaakt!


Veel wol in het atelier om uit te zoeken.


Alles ophangen op de drie bomen voor het atelier op de Aalmarkt in Leiden.
Op de foto van links naar rechts: Marja, Jolanda, Marlies, klein stukje van mij en Arnout.


Deze meneer werd erg blij van onze actie, missie geslaagd!


 In actie...


Marlies met nichtje en zus.






Marieke was er gelukkig ook bij! Neem ook eens een kijkje op haar leuke blog!


Met Jannie, onze lieve beeldhouwcursist!

Foto

vrijdag 2 maart 2012

Leiden Bloeit zondag 4 maart & nog meer aankondigingen!

Komende zondag is er een leuke brei/ haak actie bij Morslevend gaat OPEN. Vanaf 13 uur ben je van harte welkom om in diverse patronen bloemen, vlinder en zelfs vogeltjes te breien of haken. Er zijn meerdere boeken beschikbaar voor patronen! Het is wel handig om even je eigen breinaalden of haaknaalden mee te nemen!


Ook is er wol aanwezig! Adres is: Aalmarkt 15c, Leiden!




Komende zaterdag kan er van 10 tot 16 worden gehakt aan het gezamenlijk beeld in tufsteen. Ervaring is hiervoor niet vereist! En zet alvast zaterdag 31 maart in je agenda voor onze feestelijk afsluiting bij OPEN van 17 tot 23 uur! Ook hier kan door de cursisten worden gehakt, maar daarnaast is er de mogelijkheid je beeld te exposeren, er is muziek van The Stream, theater, film en verschillende vormen van beeldende kunst en als klapstuk Radio Laat Je Leiden van PS-Theater. Natuurlijk wordt er wat af geborreld!
Wil je alvast laten weten of je komt? Dat kan op simone@morslevend.nl