Foto gemaakt door Renzo Candido

Foto gemaakt door Renzo Candido
Deze pagina is niet meer in gebruik, voor alle informatie kunt u kijken op mijn site!

donderdag 30 juni 2011

Boom met breisels in Leiden in de fik gestoken....









Maandagavond 27 juni is bij ons om de hoek in de Carneoolstraat een breiwerk om een boom in de fik gestoken. Gelukkig heeft de boom weinig brandschade door het snelle optreden van een wijkbewoner met een flinke emmer water. Maar wat zijn wij geschokt. Dat dit in onze wijk gebeurt. Door zo´n project leer je duidelijk niet alleen de fijne kanten van de samenleving kennen maar ook zeker de min punten. Nog een geluk dat er niet een caravan in de fik is gegaan want die stond er vlak naast. 
Ik ben diep bedroeft dat dit moet....
En schaam mij voor onze 'nette' wijk...
Ik hoop dat ze diegene die dit gedaan heeft snel te pakken hebben...

woensdag 29 juni 2011

Knock Down van Paul Bouter en Merijn Tinga!


Op de Boshuizerkade is een grote Knock Down gaande van kunstenaars Merijn Tinga en Paul Bouter!


'Deze zomer gaat Leiden-Zuidwest definitief afscheid nemen van twee flats aan de Boshuizerkade. Maar Leidse makers gaan de herinneringen aan deze buurt levend houden! Zij gaan meer dan 10 ‘kijkdozen’ inrichten in de te slopen flats. Met muziek, beeldende kunst en performances verbeelden zij de mooie, ontroerende en grappige verhalen die Peen en Ui de afgelopen tijd heeft verzameld bij (oud-)bewoners. Van een paard in de gang tot een achtbaan op de Willem Klooslaan! Hou vooral ook de buitenkant van de flats in de gaten, want daar staat, door toedoen van Merijn Tinga en Paul Bouter, iets te gebeuren…'
'Onder de titel ‘’t Was Goed’ zijn in de flats kijkdozen ontstaan. ‘Gevuld’ door Leidse makers en gebaseerd op herinneringen van (oud-)bewoners. Deze verhalen leverden stof genoeg voor de Leidse makers die zich verbonden hebben aan dit project.'

Meer info over dit project kan je vinden op de volgende link:

Schilderpartijtje van Adriënne´s 9de verjaardag!

Afgelopen zaterdag 25 juni vierde Adriënne haar negende verjaardagsfeestje bij ons in het Atelier de Mors. Wat een heerlijke enthousiaste groep meiden. Die schitterende schilderijen hebben gemaakt! Chapeau!


Adriënne stralend als jarige in het midden, trots op hun mooie schilderijen!


De dames in opperste concentratie aan het schilderen in Atelier de Mors.



Jarige Adriënne legt de laatste hand aan haar schilderij!

Meer informatie over bijvoorbeeld schilderfeestjes vind u op mijn website: www.simonevanolst.nl

dinsdag 28 juni 2011

In de krant!

Sla ik van het weekend de Leids Nieuwsblad open, staat er een foto van mijn breiwerktag op de voorpagina! De foto is gemaakt door René Wernars die ik verder niet ken, dus nog leuker dat er dan een foto van wordt gemaakt! De foto is van een breitag bij de Morspoortbrug die we op 11 juni tijdens de Internationale Yarn Bombing Day hebben aangekleed!


Workshop beeldhouwen bij Atelier de Mors.


Thea druk aan het werk aan haar speksteen vis.


Annette werkt onder andere aan het gezamenlijke beeld voor de wijk. Dit beeld bestaat uit vijf verschillende delen die ieder door een andere wijkbewoner of groep wijkbewoners wordt gemaakt.



Wil werkt aan een stuk hardsteen.


Frank Hauwert is al een heel eind gevorderd met zijn deel van het wijkbeeld in Tufsteen.


Jeanne druk bezig met haar beeld in Galastone.


Nogmaals Thea aan het werk met de speksteen vis.

Hieronder de gegevens als u zelf ook eens een workshop of cursus bij ons wilt volgen!

‘Atelier de Mors’
Kunstcollectief de Mors maakt ‘tijdelijk’ gebruik van twee leegstaande winkelpanden in winkelcentrum Diamantplein in Leiden. Op woensdagmiddag, donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag is het mogelijk om bij ons workshops te volgen. Of een feestje te geven. Door onze ideële achtergrond betaalt u bij ons alleen de materiaalkosten, alles wat wij extra, via vrijwillige bijdrage binnenkrijgen wordt weer besteed aan sociale cohesie/community art projecten in het Morsdistrict. Wij zijn afhankelijk van giften om ons projecten te financieren. Hieronder vind u informatie voor workshops en kinderfeestjes maar het is ook mogelijk dat wij voor u een vriendinnenmiddag, zussenmiddag, vrouwenmiddag of een ander samenstelling organiseren. Voor grotere groepen is het ook mogelijk om met bijvoorbeeld 10/12 personen te beeldhouwen in speksteen en met 10 personen te schilderen. We brainstormen hier graag met u over. U kunt altijd een vrijblijvende prijsopgave van ons krijgen.

Workshops:
Beeldhouwen in speksteen
Begeleiding door: Simone van Olst en Annette van Dorssen.
6 introductie lessen incl. steen van ± 4 kilo incl. drankje €20,00 (gereduceerde prijs geldt alleen voor wijkbewoners van het Morsdistrict Leiden.)
Maximaal 12 deelnemers per keer.
U kunt bij de start van de workshop kunt u bij ons een steen uitzoeken.

Als u een hele dag met vrienden/vriendinnen wilt beeldhouwen in speksteen is dat mogelijk. U krijgt een stuk steen van ± 1,5 á 2 kilo en werkt van 10 tot 16 uur. Incl. lunch, drinken en wat lekkers betaalt u per persoon €35,00. Maximaal 10/12 plaatsen. Datum wordt in overleg vastgesteld.

Het is ook mogelijk om aan een vervolg workshop beeldhouwen deel te nemen. U zorgt dan zelf voor de aankoop van een steen van speksteen, serpentijn of albast, wij verzorgen de begeleiding, gereedschap en koffie. Kosten voor een vervolg workshop beeldhouwen zijn voor 6 lessen: €60,00 (deze prijs geldt ook voor deelnemers introductielessen die niet in het Morsdistrict Leiden woonachtig zijn.)

Algemene voorwaarden voor workshops:
Workshops gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 5 cursisten per lesavond).
Het plezier in het maken van kunst is ons uitgangspunt.
Als je een keer niet kan komen, laat het ons dan alsjeblieft weten.
Je werkt voor 1 strippenkaart (6 keer) aan 1 beeld/project voor de introductieworkshop, daarna betaald u gewoon per 6 lessen €60,00.
Geef wel op wanneer je wilt beginnen, we kunnen een beperkt aantal deelnemers plaatsen.
Wij geven les op donderdag en vrijdagavond. En af en toe op een zaterdag in overleg met de cursisten. (ook voor groepen op zaterdag mogelijk.)
Alle werken gemaakt in de workshops mogen geëxposeerd worden tijdens de buurtexpositie.
Voor opgeven hebben we de volgende gegevens van u nodig:
Volledige naam en achternaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.
Bij inschrijving betalen. Aanmelden of informatie via: simone@morslevend.nl of 06-28568997

Kinderfeestjes
Wij verzorgen kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Kinderfeestjes voor oudere kinderen zijn mogelijk in overleg. U kunt bij ons kiezen voor een schilderfeestje, beeldhouwfeestje of voor een sieradenfeestje. In overleg kan er voor een thema worden gekozen. Bijvoorbeeld bij de schilderfeestjes: prinsessen, ridders, graffiti, dieren, bloemen etc. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk, er kan ook gewoon op eigen inspiratie gewerkt worden.
In overleg kunt u door ons ook een cijfertaart of clownscakejes laten verzorgen. Bij de prijs inbegrepen zit een drankje (limonade siroop voor de kleintjes en priklimonade voor de oudere kinderen) en wat snoepgoed/popcorn.
U kunt bij ons terecht op woensdagmiddag en zaterdag. Helaas is deze mogelijkheid niet beschikbaar voor de zondag in verband met de sluiting van het winkelcentrum.
Het feestje wordt verzorgd door Simone van Olst en/of  Annette van Dorssen

Algemene voorwaarden voor de kinderfeestjes:
Graag willen wij dat 1 ouder/voogd aanwezig blijft tijdens het feestje.
Op het feestje worden digitale foto´s gemaakt, deze kunnen na het feestje worden verzonden via de mail.
Verjaardagsfeestjes vieren we vanaf 5 kinderen.
Trek alsjeblieft niet je nieuwe kleding aan, ondanks de schilderschorten die je aankrijgt.
Verjaardagsfeestje duren ongeveer (hangt af van de leeftijd en het materiaal)1,5 tot 2,5 uur.
Cadeautjes voor de jarige liefst thuis uitpakken in verband met de knutseltijd.
Te laat komen betekend ook sneller werken. We beginnen echt op tijd.
Hebt u speciale wensen neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Schilderfeestjes.
Maximaal 12 kinderen. Minimale leeftijd 6 jaar.
Doek van 30 x 40 cm incl. drankje en lekkers €10,00 per kind. Incl. cijfertaart of clownscakejes €12,50 per kind.

Beeldhouwfeestjes.
Maximaal 6 kinderen. Minimale leeftijd 8 jaar.
Steen van ongeveer 0,5 tot 1 kilo in speksteen diverse kleuren aanwezig. Incl. drankje en lekkers €15,00. Incl. cijfertaart of cakejes € 17,50 per kind.
We maken in overleg een klein hangertje aan een lederen koordje of een klein beeldje.

Sieraden maken.
Maximaal 10 kinderen. Minimale leeftijd 7 jaar.
De kinderen maken in overleg een armbandje of ketting. Diverse kralen en bedels zijn aanwezig. Incl. drankje en lekkers € 10,00. Incl. cijfertaart of clowncakejes € 12,50.

Aanmelden of informatie via: simone@morslevend.nl of 06-28568997


vrijdag 24 juni 2011

Nog een wolletje in de Morsstraat!


Deze gezellige beertag is te vinden aan de boom voor B&B,  Bed&Brood&Bloemen in de Morsstraat 42. Het B&B is van Janneke Termeer en de Breitag is gemaakt door Anneke Pander, heel erg bedankt voor de leuke bijdrage aan Urban Knitting Leiden! 
Janneke runt een onwijs leuke B&B in het midden van het oude centrum van Leiden met een eigen tuintje! Bedankt Janneke en Anneke!

Vandaag een korte blog, veel te doen... Vanavond weer beeldhouwles geven, gister even naar de Peurbakkentocht in de stad geweest... dan wordt het altijd te laat en zeker met andere leden van het bestuur/buren! Vanavond ook  nog uit met de moeders uit de klas. Ik kan helaas niet mee gaan eten door de workshop maar schuif dan erna even aan voor de borrel! Morgen een kinderfeestje, we gaan schilderen met 5 meiden, en ´s avonds het leukste van het weekend..
Museumnacht in Leiden! Echt geweldig en mijn vriendinnetje blijft lekker slapen, kids bij oma dus alle tijd om van al het moois in de stad te genieten! Duimen voor droog weer!

En eigenlijk moet ik nodig wat gaan doen voor de vakantie naar Italië!

donderdag 23 juni 2011

Nieuwe wolletjes, en een eerste vilttag!


Weer een heerlijke stapel met nieuwe breitags ligt te wachten om op gehangen te worden! Niet alles mag gelijk, sommige zijn gemaakt voor de Aalmarktbrug en zijn gedoneerd! Die bewaren we dus netjes! Moeilijk, moeilijk te beheersen, maar het 'moet'!


In het kader van de Leidse lakenfeesten 2011 (juni, cultuurmaand in Leiden)is er voor de deur van viltgalerie Lopsen door Hannie Huisman gevilt met wol van Drentsheide schaap, Wensleydale- en merinoschaap. Ze noemt het, 'Urban felting' (ik weet niet of dat al bestaat, maar vind het erg leuk gevonden! Op Google geen afbeeldingen van dit mooie initiatief gevonden.) De lokatie om dit moois te bekijken is, Morsstraat 16 in Leiden. Haar website is: www.viltgalerielopsen.nl  Hopelijk krijgen nog meer fietsnietjes in de Morsstraat zo´n mooi jasje van vilt. En een kleine hoop dat er ook een stukje vilt in de Aalmarktbrug te vinden is?!



Gisteravond laat kwam de achterbuuf nog een rokje brengen voor mijn andere boom in de voortuin! Nu zijn ze samen gerokt! En gelukkig heeft de achterbuuf de smaak te pakken en volgen er nog meer rokjes!!


Wil de meer weten van Urban Knitting Leiden, onze brei / haak club voor Het Glazen Huis Leiden? Mail dan even naar simone@morslevend.nl of kijk even op mijn website: www.simonevanolst.nl

woensdag 22 juni 2011

Nieuwe tag en kapotte breitags...

 

Heerlijke bloemen gekregen bij thuiskomst uit Bergen, van lieve Buuf P! (Er achter één van mijn tekstdoeken, op aanvraag te maken!)


Vanmorgen bij het boodschappen doen, waren een aantal breitags op het Diamantplein kapot, en één zelfs weg. Ik weet dat het erbij hoort, maar kan er niet aan wennen...


Deze breitag is zo omhoog geschoven dat ik er zelf met een trap niet meer bij kan om het omlaag te schuiven, lol zeg...


één breitag had allemaal brand gaten..


Maar ook leuk.. Achter buuf en ook cursist bij de beeldhouwgroep, heeft sinds kort ook de smaak te pakken en heeft mijn tag om de bomen in de voortuin opgepimpt met een leuk rokje!!

Nu nog even lekker breien voor de tv... man is naar yoga, kids slapen als een roosje (met prikkeltjes!) dus even het rijk alleen, en daar dan maar gelijk van genieten. Kopje thee erbij en heerlijk genieten!

Mooie lap gekregen van Houten XL!


O, wat wordt ik toch blij als ik weer een mooi pakje met breisels voor ons project binnen krijg! Gistermiddag weer een hele grote van de dames van Houten XL! (Houten breit uit en Stitch ´n Bitch Houten) Enorm bedankt voor de mooie lap!


dinsdag 21 juni 2011

Mooi lapje gekregen en de maten van de Aalmarktbrug!

Gister een mooi lapje voor de Aalmarktbrug gekregen van Hiskia uit Zwitserland, zij heeft een website: www.gestipt.com ! Heel erg bedankt voor je leuke zending vanuit Zwitserland. Het wordt zo een enorm internationale brug hier in Leiden! 














Ook nog even dank aan Met liefde gemaakt! http://metliefdegemaakt.blogspot.com 
Dank je wel voor het plaatsen van een bericht over Urban Knitting Leiden, breien en haken voor het Glazen Huis in Leiden. In September (24 en 25ste) pakken we voor het goede doel de (hele hopen wij!) Aalmarktbrug in!  Als je meewilt doen, mail dan even naar simone@morslevend.nl 

Hierbij nogmaals de maten van de brug!
Bovenste railing 18 cm in doorsnede, daaronder is de railing 11 cm in doorsnede en de paaltjes zijn ook 18 cm in doorsnede! De lampen zijn 45 cm in doorsnede en niet hoger dan 30 cm
Lengte van de brug in voetstappen gemeten, mijn meetlint is helaas niet zo lang! Ongeveer 30 tot 35 meter, dus heel wat te breien/haken voor het Glazen Huis!

Hierbij ook nog even een foto van de Aalmarktbrug in het oude centrum van Leiden!


maandag 20 juni 2011

Weekend naar Bergen, Circus op school.

Vandaag even niets wat met werk, hobby of project te maken heeft, maar leuke foto´s (gemaakt met mijn telefoon dus kan beter natuurlijk!) van ons weekend naar Bergen (NH) en vandaag het circus feest voor het afscheid van Juf Anneke op de Morskring.

Valentijn in een zeepbel (links) (rechts) Arjan (mijn broer) en Alex met Valentijn bij het hoogste duin van Nederland in Schoorl. (Bij mij de foto´s naast elkaar!)


Op een éénwieler!



Op het smalle parcours!


De boeven samen in het kleine bedje in het hotel Blooming in Bergen.


Jasper mocht ook mee doen op school (gaat pas in oktober!) Hij maakt een groene kikker.


Jasper zelf zijn tandenpoetsen in Bergen!


Zoals gewoonlijk krijg ik de foto´s weer eens niet in de juiste volgorde! Moet toch eens iemand vragen mij te leren bloggen!!

woensdag 15 juni 2011

Lieve mensen...Urban Knitting Leiden

Soms bestaan er hele lieve mensen..
Net kwam er een lieve dame op leeftijd aan de deur, die vanmorgen het Leidsch Dagblad heeft gelezen en gelijk actie heeft ondernomen. Zij heeft het breispoor gevolgd tot aan mijn deur! Een hele lieve brief en een grote donatie voor in de pot van Het Glazen Huis! En van de week komt ze wol brengen!!

Mijn 'bad luck' van vandaag is na 3 leuke dingen in ieder geval weer afgewend! Ben zo dankbaar dat er lieve mensen op de wereld bestaan! Lieve mevrouw Harmsen ik en het project zijn u erg dankbaar!! 

Artikel Leidsch Dagblad en heel veel artikelen in de wijkkrant Morsetekens!


Artikel van Wilko van Zijverden over het hoofd van het Morsmonster wat ik ontvreemd en later kapot is terug gevonden in de wijkkrant Morsetekens in Leiden.


Interview in het Leidsch Dagblad over ons Urban Knitting Leiden project voor het glazenhuis! (voor overbuigen met een wijde blouse is niet handig als je al niet mager bent!!! Het lijkt wel een tent! ;-)


Foto van een breiwerk in de wijk, gemaakt voor Jeanne Broek op de achterzijde van de wijkkrant.


Nog een mooie foto van een breiwerk op de inhoudspagina van de wijkkrant.


Artikel over Beeldhouwen in de Hoge Mors is als klap op de vuurpijl ook geplaatst!


En nog een artikel over Urban Knitting Leiden! Het kan niet op vandaag. 

Dat is vast het tegenwicht van de ellende van vanmorgen. Mijn hele voordeurraam lag ik gruzelementen... Hij was helemaal niet hard dicht gevallen... Onverklaarbaar...pech hebben...
Nu hopen dat de ellende van vandaag over is... Ik heb mijn portie wel gehad vandaag..
Hopelijk morgen beter!

zaterdag 11 juni 2011

Foto´s Internationale Yarn Bombing Day!

Vandaag begon de dag met een paar flinke hoosbuien... Maar gelukkig zaten we droog bij De La Soul in de Morsstraat! Een goede plek voor een hang out! (zeker een aanrader!)
Na flink wat werk met het aan elkaar maken van verschillende lapjes, kwam toch eindelijk de zon door en konden we gaan taggen. En toen werden we ook verrast door een grote groep uit Noordwijk: Knit Knit Rebels! Alle tags zijn opgehangen op en rond de Morspoort en de Morspoortbrug.


Morsstraat


Op de Morspoortbrug


Fietshekje bij de Morspoort


Entree naar de tuin van museum Volkenkunde


Gelijk na de Morspoort: Morslevend.nl


Bankje van De La Soul krijgt een gehaakt rugstuk!


Paaltje met hartjes


Mooie bloem op de Morspoortbrug


Op de tweede staander ook nog een tag van ons en ook bovenop een tag. (ben vergeten een dichtbij foto te maken!) De andere tag is van de Knit Knit Rebels.



Al met al een dag om nog een keer te doen! Wil je de volgende keer er ook bij zijn? Mail dan naar simone@morslevend.nl

En we hebben ook nog wat donaties voor Het Glazen Huis in de pot gehad!